HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Retete de sarbatori

Retete de Paste

  • Eduard Nedelcu
  • June 17, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Odata cu apropierea Pastelui, v-am pregatit cateva retete traditionale, in diverse variante:

Cozonac

  • Cozonac “Trandafir”
  • Cozonac simplu
  • Cozonac simplu cu nuca si cu mac
  • Cozonac-moldovenesc

Drob

  • Drob de miel I
  • Drob de miel II
  • Drob de miel III

Friptura

  • Pulpa de miel cu morcovi si praz

Dulciuri

  • Tort cu miere si nuci

Pentru mai multe retete, folositi functia de cautare a site-ului.

Baba

De Paste, in Bucovina, dar si in Cehia, Slovacia sau polonia, se prepara un cozonac special, rotund, cu orificiu la mijloc, numit baba. Conform traditiei, in mijlocul babei se pun crengute de mirt si oua vopsite si se sfintest in noaptea de Inviere. Aluatul de cozonac este cel clasic, simplu, dar poate fi si cu stafide, rahat sau umplut cu crema de nuci.

Cozonacul cu forma perfecta

Dupa ce se framanta bine, aluatul de cozonac se modeleaza in forma ovala. Se face o adancitura in aluat cu ajutorul facaletului si se ridica una din parti peste cealalta, apoi se asaza in tava. Ca sa nu se desfaca, este recomandat sa se infasoare aluatul intr-o folie de aluminiu. Sau se poate opta pentru tava cu forma dreptunghiulara special destinata pentru cozonaci.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Diverse

Care sunt beneficiile utilizarii antivirusului ?

  • Eduard Nedelcu
  • June 16, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Tort cu crema de unt si portocale

  • Eduard Nedelcu
  • June 17, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori

Paste Fericit

  • Eduard Nedelcu
  • July 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori
  • Salate

File de porc si salata de sfecla rosie cu hrean

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori

Retete pentru masa de Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • December 20, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Mere coapte festive

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume
  • Retete de sarbatori

Sarmale vegetariene pentru Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Cozonac vegetarian

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Retete de sarbatori

Muschi de vita cu sos de mustar pentru Revelion

  • Eduard Nedelcu
  • December 8, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Prajiturele “Financiers” cu ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • December 7, 2012
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.