HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort cu crema de unt si portocale

  • Eduard Nedelcu
  • June 17, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru circa 12 felii):

  • 200 g samburi de migdala,
  • 150 g zahar,
  • 100 g unt,
  • 5 oua,
  • 1/2 baton de vanilie (miezul),
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie,
  • 60 g faina,
  • 2 linguri gem de portocale,
  • 3 linguri suc de portocale,
  • 250 g zahar pudra,
  • 400 g fructe (diverse) zaharisite,
  • bombonele colorate.

Mod de preparare:

Se maruntesc samburii de migdala impreuna cu zaharul (in mixer) si se pune untul pe foc sa se topeasca. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar, miezul de baton de vanilie (ras) si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina, migdalele maruntite, untul topit si albusurile batute. Se toarna aluatul intr-o forma de tort (unsa) si se coace circa 45 de minute. Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua (pe orizontala), se unge la mijloc cu un strat de marmelada si apoi se acopera tortul cu glazura (sucul de portocala amestecat cu zaharul pudra). Se orneaza cu fructe zaharisite si bomboane colorate.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Retete de sarbatori

Retete de Paste

  • Eduard Nedelcu
  • June 17, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Tarta pralinata cu ciocolata si scortisoara

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.