Mere coapte festive

Ingrediente (pentru 4 portii – 8 mere):

  • 8 mere verzi de dimensiune egala
  • 100 g merisoare confiate
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 8 lingurite miere

Merele se spala, se curata in centru de seminte si cotor si se cresteaza cu un cutit pe verticala, din loc in loc pentru a nu le pocni coaja in cuptor. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt. Untul se freaca intr-un bol cu mierea, ghimbirul si scortisoara. Merisoarele se toaca marunt si se amesteca cu compozitia din unt. Se umplu merele cu amestecul obtinut si se coc in cuptor 20-30 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

2 Comments

  1. Shaggy

    Faci o treaba excelenta cu acest blog de retete. Tine-o tot asa.

  2. Catalin

    Facut, testat pe altii, delicios

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.