Retete Culinare

  • 1:49 AM

    Timp de preparare: cca 3/4 ora. Cca 340 kcal/portie. Ingrediente: 4 linguri ulei (de masline), 2 catei de usturoi taiati marunt, 250 g carne tocata mixta, 1 ceapa taiata in cuburi, 1 morcov taiat in cuburi, 1 ceapa (praz) taiata in rondele, 1 lingura verdeturi taiate marunt, 2 linguri pasta de tomate, 1 cutie de

  • 1:21 PM

    Ingrediente: 2 pahare de nuci macinate, miezul de la o felie de piine, 10 catei de usturoi, ┬╝ l de ulei, 2 linguri de otet, o cescuta de apa, sare. Mod de preparare: Curatati si pisati usturoiul pina devine pasta. Combinati-l apoi cu nucile si miezul de piine muiat, stors, si bateti-l bine pina se

  • 1:21 AM

    Ingrediente: 1 ceasca (aprox. 250 grame) de sos brun (vezi reteta sos brun), unt (50 g), castraveciori murati (2), 1 lingura rasa mustar, 3 linguri vin, o lingurita otet, sare, piper. Mod de preparare: Ceapa tocata marunt se amesteca cu otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa, si se fierb 10-15 minute. Se adauga

  • 1:25 PM

    Ingrediente: unt sau ulei (75 g), faina (75 g), morcov (1), patrunjel (1), telina (1/2), ceapa (1), usturoi (2 catei), dafin (1/4 foaie), cimbru, bulion pasta (50 g), piper, sare, oase de vita sau porc (500 g). Mod de preparare: Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si

  • 1:24 AM

    Ingrediente: unt (50 g), faina (1 lingura), lapte (250 ml), sare, piper. Mod de preparare: Se incalzeste untul, se adauga faina mestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa nu se faca cocolosi. Se fierbe pe foc mic 15-20 minute. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Laptele poate fi

  • 1:22 PM

    Ingrediente: 20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare. Mod de preparare: Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de 1l la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avind grija ca faina sa nu se coloreze deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecind de fiecare data.

  • 1:22 AM

    Ingrediente: faina, supa de peste, lamiie, unt. Mod de preparare: O lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si se lasa sa fiarba 7-10 minute. Apoi sosul se sareaza se ia de pe foc, se adauga zeama de la

  • 1:21 PM

    Ingrediente: 1 lingura faina, 2 linguri unt, 1 1/2 pahare supa de carne, 1 galbenus de ou. Mod de preparare: O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert iepure de casa, gaina, carne de berbec sau de vitel si

  • 1:21 AM

    Ingrediente: o ceapa, 50 g de unt, 200 g de sunca fiarta, 200 g de orez, cimbru, dafin, 1/2 litru de supa de carne sau apa fierbinte, o lingura de pasta de rosii, sare, piper, 100 g de cascaval ras. Mod de preparare: Intr-un vas, puneti la rumenit in unt ceapa tocata marunt, adaugati putin

  • 1:22 PM

    Ingrediente: 400 g sunca, 200 g unt (margarina), o cutie de sardele. Mod de preparare: Sunca se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi se adauga in untul (margarina) frecat (moale); se sareaza dupa gust. Pasta se poate folosi ca atare, sau ca sa fie mai picanta, se amesteca cu pasta de sardele

  • 1:25 AM

    Ingrediente: 30 g unt, 30 g faina, 150 ml lapte, 10 ml smintina, 100 g brinza, 250 g ciuperci. Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte. Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de 1l, la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avind grija ca

  • 1:22 PM

    Ingrediente: o franzela, pateu de ficat, masline, gogosari, maioneza, smintina groasa, rosii mici. Mod de preparare: Feliile de franzela se ung cu pateul de ficat si se decoreaza cu masline taiate in forma de stea si cu raze subtiri din gogosari. La pateu se poate adauga maioneza in parti egale si, facultativ, se pune si