Sos alb (Béchamel)

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 20-30 g faina,
  • 30-40 g unt,
  • 1/2 l lapte,
  • sare.

Mod de preparare:

Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de 1l la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avind grija ca faina sa nu se coloreze deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecind de fiecare data. Se sareaza si, facultativ, se acreste putin cu zeama sau sare de lamiie, numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc. Se aromeaza cu patrunjel sau marar taiat marunt. La sosul alb se mai pot adauga, imediat ce s-a luat de pe foc, 100 ml smintina, batuta pina cind se omogenizeaza, sau 100 ml smintina, batuta bine cu 1-2 galbenusuri. Se infierbinta la cuptor 10 min, dupa care se serveste.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.