Retete Culinare

  • Ce trebuie sa stii despre epilatoare?
    11:26 PM

    Din moment ce traim in lumea reala, subiectul banilor este intotdeauna implicat atunci cand cumparam ceva de care avem nevoie. Din fericire, epilatoarele nu sunt dispozitive incredibil de costisitoare, mai ales atunci cand tineti cont de faptul ca un asemenea aparat este o investitie care va dura cel putin doi ani. Ei bine, in cele

  • 1:21 PM

    Ingrediente: ceapa (2 buc.), patrunjel (1 legatura), oua (1 buc.), cartofi (600 gr.), untdelemn (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1/2 pahar), apa, sare, oase de vaca (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa

  • 1:21 AM

    Ingrediente: morcov (1/2 kg.), ceapa (2 buc.), apa (2 l), oua (1 buc.), sare, unt (100 gr.), faina (1-1 1/2 lingura), lapte (1/2 pahar). Mod de preparare: Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama, iar carotele si ceapa se

  • 1:21 PM

    Ingrediente: 3 telini mijlocii, 2 morcovi, 2 bucati patrunjel, o ceapa potrivita, sare, piper. Mod de preparare: Se calesc telina, patrunjelul, morcovul si ceapa in putin ulei, pina la rumenire usoara; se adauga sare si piper, dupa gust, si se toarna apa peste compozitie. Se fierbe pina la inmuierea legumelor. Se raceste, dupa care se

  • 1:21 AM

    Ingrediente: 30 g faina, 30 g unt sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smintina, zeama de lamiie sau otet, 1-2 linguri cu virf de hrean ras, sare. Mod de preparare: Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti egale cu supa de carne sau de zarzavat.

  • 1:21 AM

    Ingrediente: ulei (100 ml), faina (2 linguri), pasta de rosii (150 g), supa (500-600 ml), mustar (2 linguri), cimbru (1 crenguta), busuioc (1 crenguta mica), sare, piper, zahar (2 linguri). Mod de preparare: Se pune faina in uleiul incins, amestecind repede cu o lingura de lemn; dupa 2-3 minute se stringe cu o ceasca de

  • 1:21 PM

    Ingrediente: ceapa (1), morcov (1), patrunjel (1), ulei (50 ml), vin negru (1 pahar), castraveciori murati (2-3), mustar (1 lingurita), otet (1 lingurita), piper, sare, dafin (1/4 frunza). Mod de preparare: Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte, se stinge

  • 1:22 AM

    Ingrediente: visine (300 g), unt (50 g), faina (50 g), smintina (1 pahar), zahar (1 lingura), sare. Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de codite si simburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins, se caleste faina si cind s-a ingalbenit usor, se

  • 1:21 PM

    Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri, 100 ml smintina, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele. Mod de preparare: Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine

  • 1:21 AM

    Ingrediente: ulei (6 linguri), faina (2 linguri), mustar (2 linguri), pasta de rosii, zahar (3 linguri), supa, sare, piper, busuioc, cimbru. Mod de preparare: Cu ajutorul acestei retete nu se va putea gati un sos de soia, asa cum este el pregatit in tara sa de bastina, ci un sos cu un gust asemanator, care

  • 1:21 PM

    Ingrediente: unt (100 g), ciuperci (150 g), faina (1 lingura), zeama carne (2 cesti), vin (2 linguri), lamiie (1/2), sare, piper, patrunjel. Mod de preparare: Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 g de unt. Se pun citeva linguri de zeama de carne si se fierb pina

  • 1:21 AM

    Ingrediente: pentru 50 g de ciuperci albe uscate sau 500 g de ciuperci proaspete se iau 2 cepe albe, 1 1/2 lingurita faina, 100 g bulion de rosii, 50 g unt topit sau ulei, 1/2 litru apa. Mod de preparare: Se spala bine ciupercile albe uscate se tin la muiat in apa curata rece 3-4