Ingrediente:
- 1 kg şalău
- 1 kg cartofi noi
- 400 g iaurt
- 1 legătură mărar
- 1 fir de usturoi verde
- piper
- sare
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi potrivite pe care le sărezi şi le presari cu puţin piper. Ungi cu ulei câteva bucăţi de folie de aluminiu şi înfăşori fiecare bucată de peşte, apoi le aşezi în tava mare de aragaz.
Speli cartofii noi, înfăşori fiecare cartof în folie de aluminiu şi îi aşezi printre bucăţile de peşte, apoi dai totul la cuptor pentru 25-30 de minute.
Separat, faci un sos de iaurt cu mărarul şi usturoiul tocate.
După ce s-au copt, desfaci peştele şi cartofii din folie, tai cartofii copţi pe jumătate, le aşezi pe toate pe un platou şi le serveşti cu sosul de iaurt şi felii de lămâie.