Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 dorada mare sau 2 mai mici
- 4 linguri ulei de masline
- 4 morcovi
- 1 cartof mare
- 1 ceapa
- 200 ml supa concentrata de lamaie
- 2 lingurite de cimbru
- sare si piper
Psetele se curata de solzi si se taie fileuri si se asezoneaza cu sare si piper. Se stropeste cu ulei de masline si cimbru, se inveleste in folie de aluminiu si se tine la marinat la frigider.
Cartoful, morcovii si ceapa se curata si se taie bucati, dupa care se calesc in ulei de masline. Se adauga supa de lagume si se fieb legumele pana se inmoaie.
Se piseaza legumele sau se strivesc cu mixerul pana se fac piure. Pestele se scote din folie si se coace in cuptor la 190 de grade timp de 10 minute. Se servesc impreuna.
Pofta buna!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- 5 moduri de a te simti mai bine ca femeie in fiecare zi - August 9, 2022
- Care sunt avantajele de a deveni antreprenor? - August 8, 2022
- Mobilier modular: iata solutii perfecte pentru a economisi spatiu - August 3, 2022
13 Comments
raducu radu
November 15, 2012Am auzit numai vorbe bune despre aceasta retata, am sa io recomanda mamei mele! sper sa iasa delicioasa!
sergiu
December 9, 2012am citit. mi s-a parut delicios, iar urmatorul pas este sa-mi pun sotia sa-mi faca si mie…pare delicios
feedarts.ro
February 9, 2013pfiu maica!!
Tudor Mateescu
June 7, 2013Foarte bun si apetisant, se pare ca am ce face diseara:)
Miha
July 23, 2013Ce bine arata, mi-ai facut pofta de mancare
Dezmembrari auto
July 23, 2013Am auzit destul de multe chestii negative despre Dorada.
Marian
July 31, 2013Ce lucruri negative ai auzit? Este un peste delicios.
Dan T
August 15, 2013Poti inlocui dorada cu un alt peste de exemplu un salau.
Stroe
August 1, 2013imi place foarte mult dorada pe gratar, pentru ca il fac repede, am sa incerc reteta ta la cuptor, sunt convins ca o sa fie si mai delicios!
Roxana
August 15, 2013Mi-am fluturat genele si m-am hotarat sa gatesc duminica dorada, dupa reteta ta. Barbatu meu ma tot bate la cap sa inlocuiesc dorada cu cod sau merlucius, dar eu cred ca dorada este superioara.
Sabina
September 3, 2013Mama cum arata, de-abia astept sa ajung acasa sa incerc si eu reteta.
locuri de munca strainatate
January 31, 2014asta da mancare sanatoasa!
Catalin
October 27, 2016Pare foarte delicioasa reteta, o sa o incerc si eu sa vad daca imi iese la fel.