File de pastrav cu legume sote

Ingrediente (pentru 4 portii): 

Peste:

  • 4 fileuri de pastrav sau alt peste cu carne alba
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 50 g ceapa verde tocata
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lamaie

Legume sote:

kurtmann.ro
  • 100 g ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi de diferite culori
  • 100 ml otet de vin alb
  • 3 linguri zahar
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper

Fileurile de peste se curata de solzi si de oase si se presara cu un amestec de cimbru si rozmarin uscat, sare, piper, ceapa verde tocata marunt. Catelul de usturoi se piseaza si se caleste cateva secunde in ulei de masline, apoi se pune pestele in tigaie si se prajeste 1 minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie, se presara patrunjel tocat si se stropeste cu zeama de lamaie si se tine la cald.

Legumele se taie julien (fasii subtiri) si se fierb 5 minute intr-un amestec de apa cu otet, o foaie de dafin, zahar si un praf de sare. Se scot pe un servet sau hartie absorbanta si se lasa la racit.

Legumele se pun intr-un castron si se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si ceapa verde tocata marunt.

consultanta Dan Bradu

 

 

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

9 Comments

  1. Mircea M.

    Pastravul din reteta ar merge bine cu vin alb demi-sec.

  2. Gabriel

    Din punctul meu de vedere merge si cu rosu semi-dulce:P

  3. canel

    ideea e ca pestele sa fie proaspat prins, nu porcarii congelate.

  4. ionika

    Trebuie sa incerc si eu reteta!

  5. Cristina B.

    Vin sa fie, ca merge cu oricare 🙂

  6. Adrian Ursu

    Dupa parerea mea arata bine si asteapta sa fie mancat :)) nu ma prea pricep la gatit, eu pe moment inventez cate ceva… 😀

  7. alina

    in poza apare si un sos, nu cred ca este doar zeama de lamaie

  8. alina

    cred ca merge si facut la gratar

  9. anca

    legumele le-as incerca in tigaie de ceramica, cu mirodenii, si cu un strop de apa, pentru ca se formeaza si un sos
    eu nu le fier

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.