HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Altele
  • Retete de sarbatori

Oua rosii

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Traditia spune ca ouale pentru Paste se vopsesc numai in culoarea rosie, care simbolizeaza sangele Mantuitorului Iisus Hristos. Se aleg pentru vopsit ouale mari, avand coaja cat mai neteda, fara asperitati. Inainte de a fi vopsite, ouale se spala cu grija in apa rece, apoi se fierb intr-un vas cu apa in care se adauga si putina sare.

Se lasa la fiert timp de 10-15 minute, in functie de cat de tari vrem sa iasa. Totusi, nu se vor fierbe prea mult, pentru a nu se crapa coaja. Intre timp, in alt vas cu apa pus la fiert, se dizolva vopseaua pentru oua, adaugand si o lingura de otet.

Cand ouale sunt fierte suficient, se scot cu ajutorul unei spumiere si se cufunda in vasul cu vopsea. Se lasa timp de aproximativ 10 minute, dupa care se scot si se sterg bine cu o foaie de hartie alba sau o coala de sugativa, pana se usuca pe toate partile, ca sa nu ramana pete pe suprafata lor. Dupa ce se mai racesc, se ung peste tot cu o bucatica de slanina (sau cu o mica pensula inmuiata in ulei) apoi se lustruiesc cu o carpa moale, curata, pentru a le da stralucire.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sfaturi

Aperitive – Sfaturi pentru alegerea ingredientelor

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Altele
  • Retete de sarbatori

Oua inchistrite

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Altele
  • Blog
  • Diverse

Ce trebuie sa stii despre epilatoare?

  • Eduard Nedelcu
  • May 14, 2019
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori

Paste Fericit

  • Eduard Nedelcu
  • July 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori
  • Salate

File de porc si salata de sfecla rosie cu hrean

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori

Retete de Paste

  • Eduard Nedelcu
  • June 17, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori

Retete pentru masa de Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • December 20, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Mere coapte festive

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume
  • Retete de sarbatori

Sarmale vegetariene pentru Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Cozonac vegetarian

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.