HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Sfaturi

Aperitive – Sfaturi pentru alegerea ingredientelor

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Orice masa mai deosebita trebuie sa inceapa cu aperitivele. Masa de Paste fiind una dintre cele mai deosebite, poate chiar cea mai importanta de pe tot parcursul anului, nu face exceptie de la aceasta regula. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi, salata verde cu zeama de lamaie sau, cum e obiceiul in Bucovina, salata de hrean cu sfecla rosie. Drobul de miel, preparat in diferite feluri, este nelipsit. Se mai pot servi afumaturile pastrate peste iarna, branzeturi si alte gustari, insotite de cate un paharel de tuica sau rachiu. Si, pentru ca v-am promis cateva sfaturi privind alegerea produselor, sa spunem ca ouale trebuie sa fie proaspete, sa aiba data marcata pe ele. Ca provenienta, mai sigure par a fi cele comercializate de Tonelli. Carnea de miel cea mai gustoasa si mai frageda provine din Dobrogea, asadar este bine sa va interesati din ce zona este producatorul, precum si daca detine toate certificatele de sanatate pentru carnea vanduta. Lapte sau smantana de buna calitate, dar si produse conform normelor alimentatiei ecologice, se gasesc sub marca LaDorna. Branzeturile cele mai gustoase provin din zona intracarpatica (Bistrita, Covasna), iar salamul uscat de calitate superioara, desi a devenit cunoscut sub numele de Sibiu, este produs la origine la Salonta. Carnatii cei mai faimosi sunt cei de Plescoi. Uleiul trebuie ales din cel fara colesterol (recomandam Floriol sau Untdelemn de la Bunica), iar mustarul poate fi iute sau dulce, dupa preferinte, din gama Bunatati de la Bunica sau Knorr. Condimentele folosite se recomanda sa se achizitioneze din supermarket-uri, de la producatori consacrati, cum ar fi Kótanyi. De asemenea, este indicat sa se foloseasca sarea iodata. Ceapa verde, ridichile sau verdeturile se cumpara din piata, alegandu-se astfel incat sa fie proaspete, nu ofilite. In ceea ce priveste tuica, de buna calitate este cea produsa in zonele Argesului si Valcei, iar cea mai buna palinca provine din Bihor, Salaj sau Maramures. O palinca de calitate se poate recunoaste agitand sticla in care este ambalata: cu cat va face mai multe “margelute”, cu atat bautura are o tarie si o puritate mai mare.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Altele
  • Retete de sarbatori

Cosul cu bucate de Paste

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Altele
  • Retete de sarbatori

Oua rosii

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Cele mai comune tipuri de prosoape de baie
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Sfaturi

Cele mai comune tipuri de prosoape de baie

  • Eduard Nedelcu
  • January 26, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Articole
  • Sfaturi

Cel mai simplu cadou pe care îl poți face de Ziua Îndrăgostiților

  • Eduard Nedelcu
  • May 11, 2022
Gatitul si dezgatitul miresei si care sunt principalele elemente pe care le folosim in aceste ritualuri pentru nunta
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Blog
  • Evenimente
  • Sfaturi

Gatitul si dezgatitul miresei si care sunt principalele elemente pe care le folosim in aceste ritualuri pentru nunta

  • Eduard Nedelcu
  • April 21, 2022
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Sfaturi

Cum pozitionezi plantele in casa ta. Conform Feng Shui

  • Eduard Nedelcu
  • April 14, 2022
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Imobiliare
  • Sfaturi

Inchirierea unui depozit, un factor cheie pentru IMM-uri si freelanceri

  • Eduard Nedelcu
  • April 5, 2022
Trucuri pentru a purta o salopeta si pentru a arata elegant
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Blog
  • Sfaturi

Trucuri pentru a purta o salopeta si pentru a arata elegant

  • Eduard Nedelcu
  • January 25, 2022
Alege o epilare definitiva cu laser pentru a scapa de parul nedorit
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Articole
  • Blog
  • Sfaturi

Alege o epilare definitiva cu laser pentru a scapa de parul nedorit

  • Eduard Nedelcu
  • April 16, 2021
Digestie proasta: remedii naturale
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Sanatate
  • Sfaturi

Digestie proasta: remedii naturale

  • Eduard Nedelcu
  • April 9, 2021
1 comment
  1. tribulus says:
    August 6, 2012 at 10:46

    Foarte utile aceste informatii.O sa urmez aceste sfaturi.
    Multumesc mult!

Comments are closed.

HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.