Aperitive – Sfaturi pentru alegerea ingredientelor

consultanta Dan Bradu

Orice masa mai deosebita trebuie sa inceapa cu aperitivele. Masa de Paste fiind una dintre cele mai deosebite, poate chiar cea mai importanta de pe tot parcursul anului, nu face exceptie de la aceasta regula. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi, salata verde cu zeama de lamaie sau, cum e obiceiul in Bucovina, salata de hrean cu sfecla rosie. Drobul de miel, preparat in diferite feluri, este nelipsit. Se mai pot servi afumaturile pastrate peste iarna, branzeturi si alte gustari, insotite de cate un paharel de tuica sau rachiu. Si, pentru ca v-am promis cateva sfaturi privind alegerea produselor, sa spunem ca ouale trebuie sa fie proaspete, sa aiba data marcata pe ele. Ca provenienta, mai sigure par a fi cele comercializate de Tonelli. Carnea de miel cea mai gustoasa si mai frageda provine din Dobrogea, asadar este bine sa va interesati din ce zona este producatorul, precum si daca detine toate certificatele de sanatate pentru carnea vanduta. Lapte sau smantana de buna calitate, dar si produse conform normelor alimentatiei ecologice, se gasesc sub marca LaDorna. Branzeturile cele mai gustoase provin din zona intracarpatica (Bistrita, Covasna), iar salamul uscat de calitate superioara, desi a devenit cunoscut sub numele de Sibiu, este produs la origine la Salonta. Carnatii cei mai faimosi sunt cei de Plescoi. Uleiul trebuie ales din cel fara colesterol (recomandam Floriol sau Untdelemn de la Bunica), iar mustarul poate fi iute sau dulce, dupa preferinte, din gama Bunatati de la Bunica sau Knorr. Condimentele folosite se recomanda sa se achizitioneze din supermarket-uri, de la producatori consacrati, cum ar fi Kótanyi. De asemenea, este indicat sa se foloseasca sarea iodata. Ceapa verde, ridichile sau verdeturile se cumpara din piata, alegandu-se astfel incat sa fie proaspete, nu ofilite. In ceea ce priveste tuica, de buna calitate este cea produsa in zonele Argesului si Valcei, iar cea mai buna palinca provine din Bihor, Salaj sau Maramures. O palinca de calitate se poate recunoaste agitand sticla in care este ambalata: cu cat va face mai multe “margelute”, cu atat bautura are o tarie si o puritate mai mare.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

1 Comment

  1. tribulus

    Foarte utile aceste informatii.O sa urmez aceste sfaturi.
    Multumesc mult!

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.