Mancare cu legume

  • 1:49 PM

    Ingrediente: o varza murata de peste 1 kg, 200 g de ciuperci uscate, 200 g de cirnati, untura, boia de ardei dulce, sare, piper, o lingurita de faina. Mod de preparare: Desarati varza, tocati-o si puneti-o la fiert in apa in care ati clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, fierbeti foarte bine

  • 12:49 PM

    Ingrediente: 2 verze, 3-4 felii de piine alba rece, 1 pahar lapte, 4 oua, 1 lingura pesmet, 4 linguri grasime, sare, piper. Mod de preparare: Se fierbe varza in apa cu sare. Apoi, se toaca marunt sau se da prin masina de tocat si se amesteca cu piinea imbibata in lapte, piperul, ouale batute si

  • 11:48 AM

    Ingrediente: 1 varza frumoasa, 750 g de carne de vaca tocata, 5-6 linguri smintina, 1/2 kg rosii, verdeata, 1 ardei gras, 3 linguri de grasime, 1 ceapa mare, sare, piper, zeama de carne, pesmet. Mod de preparare: Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se desface

  • 10:48 AM

    Ingrediente: o varza, 600 g carne de porc, o lingura untura, o lingura faina, 3 linguri smintina, o ceapa, marar, cimbru, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, impreuna cu carnea taiata in bucati se inabuse intr-o lingura de untura, adaugind cite putina apa calduta. Cind carnea a fiert mai mult decit pe jumatate, se

  • 8:47 AM

    Ingrediente: 1 varza potrivit de indesata se taie felii de 1,5 cm si se prajesc in ou cu faina ca snitelele Mod de preparare: Se pun intr-o cratita cu putina apa calduta, se taie marunt o ceapa, citeva boabe de piper, cimbru, marar (sau foi de dafin) si se acopera cu bulion. Se da la

  • 7:46 AM

    Ingrediente: 1 kg de varza, 1/2 pahar de gris, 1/2 pahar de lapte, 3 oua, 1/2 pahar de pesmet, 3 linguri grasime. Mod de preparare: Se curata varza se toaca marunt si se pune in cratita. Se toarna lapte fierbinte se pune pe foc, se acopera cu un capac si se fierbe inabusit cam 30-40

  • 11:11 AM

    Ingrediente: ½ kg. de urzici, o ceasca de ulei, 100 g de slanina afumata, 1 ceapa, 30 g de faina, 100 ml. de smintina, zeama ori sare de lamiie, usturoi, marar, sare. Mod de preparare: Spalati urzicile in citeva ape reci, dupa ce le-ati ales frunza cu frunza. Taiati slanina in cuburi mici si rumeniti-o

  • 2:39 PM

    Ingrediente: 600-800 g urzici (numai virfurile), 300 g maioneza, 100 ml smintina, o lingura hrean ras sau 3-5 catei de usturoi. Mod de preparare: Urzicile spalate, fierte in 1/2 l apa clocotita, pina cind se moaie bine, circa o ora (sau in o oala sub presiune, sub 30 minute), scurse bine, se taie in felii

  • 1:38 PM

    Ingrediente: 1 kg de urzici, 4 linguri cu virf de maioneza, o lingura de hrean ras, 3 catei de usturoi. Mod de preparare: Alegeti urzicile (frunza cu frunza), spalati-le in citeva ape reci si puneti-le la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste. Cind urzicile sint fierte, scurgeti-le si pasati-le bine. Combinati-le cu maioneza, cu

  • 12:38 PM

    Ingrediente: ½ kg de urzici, ½ ceasca de ulei, 50 g de slanina afumata, o ceapa, 50 g de faina, 100 ml de smintina, zeama de lamaie, putin usturoi, marar, sare. Mod de preparare: Spalati foarte bine urzicile si puneti-le in strecuratoare. Separat caliti slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Luati vasul

  • 11:20 AM

    Ingrediente: 500 g urzici, 30 g faina, 50 ml untdelemn, 3 – 5 catei de usturoi, 250 ml lapte, 100 ml smantana, sare, 2 linguri hrean ras. Mod de preparare: Urzicile, bine spalate, se fierb in 1 l apa clocotita, acoperite pina cind se moaie bine, apoi se strecoara, pastrind apa. Dupa ce s-au racit,

  • 2:07 PM

    Ingrediente: 1 kg de spanac, 50 g de unt, 200 ml de smintina, 50 g de pesmet, ulei, sare, 3-4 catei de usturoi. Mod de preparare: Spalati foarte bine spanacul, puneti-l la fiert in apa clocotita, lasati sa fiarba 20 de minute, dupa care il rasturnati in strecuratoare. Intr-o cratita, puneti unt sau ulei la