Ingrediente:
- 2 piepti de pui,
- 300 gr alune fara coaja, neprajite si nesarate,
- 2 lingurite amidon,
- 2 linguri sos de soia,
- 2 linguri coniac,
- 100 ml supa de pui (din concentrat),
- 8 fire ceapa verde.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in ulei timp de 3 min. amestecandu-se frecvent; se adauga apoi alunele si se mai prajesc inca trei minute pana cand alunele incep sa se rumeneasca; intre timp se dizolva amidonul in doua linguri de apa rece; se adauga sosul de soia, coniacul si supa; acest amestec se adaga la pui si alune si se mai tine pe foc inca 2 min amestecandu-se incontinuu. Imediat dupa ce s-a luat de pe foc se adauga ceapa verde taiata segmente (pe lung).
Mod de servire:
Se serveste cu orez fiert simplu sau cu legume si sos soia.