Rata lacuita

kurtmann.ro

Ingrediente:

  • 1 boboc de rata,
  • 3/4 l vin alb sec,
  • 5 linguri miere,
  • 4 linguri sos de soia,
  • busuioc,
  • sare.

Mod de preparare:

Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o cratita in care s-a turnat vinul si se lasa sa fiarba la foc aproape 15 minute, apoi se repeta operatia badijonarii. De data aceasta se va lasa pasarea inca 5 minute in cuptor, se badijoneaza din nou si, in sfirsit, se lasa ultimele 5 minute la cuptor.

Mod de servire:

Aceasta friptura se serveste cu orez chinezesc si cu salata verde, taiata in fisii si acrita cu otet.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.