Pui cu alune

Share Button

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui,
  • 300 gr alune fara coaja, neprajite si nesarate,
  • 2 lingurite amidon,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 2 linguri coniac,
  • 100 ml supa de pui (din concentrat),
  • 8 fire ceapa verde.

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in ulei timp de 3 min. amestecandu-se frecvent; se adauga apoi alunele si se mai prajesc inca trei minute pana cand alunele incep sa se rumeneasca; intre timp se dizolva amidonul in doua linguri de apa rece; se adauga sosul de soia, coniacul si supa; acest amestec se adaga la pui si alune si se mai tine pe foc inca 2 min amestecandu-se incontinuu. Imediat dupa ce s-a luat de pe foc se adauga ceapa verde taiata segmente (pe lung).

consultanta Dan Bradu

Mod de servire:

Se serveste cu orez fiert simplu sau cu legume si sos soia.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.