HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta fina cu mere feliate

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8 portii):

  • 200g unt,
  • 60g unt de cocos,
  • 350g faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1,5kg mere acrisoare,
  • sucul de la 2 lamai,
  • 8-10 linguri jeleu de mere,
  • 4 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare:

1. Pentru a prepara aluatul de tarta topiti untul si untul de cocs intr-o oala mica si turnati amestecul intr-un vas mic. Presarati faina, zaharul, sarea si framantati coc obtinuta. Adaugati apoi 8-12 linguri apa rece, pentru omogenizare. Lasati coc circa 2-3 ore la rece, acoperita.

2. Spalati si decojiti merele, indepartati-le semintele apoi taiati-le felii. Stropiti-le imediat dupa taiere cu suc de lamaie, pentru a nu se oxida.

3. Incingeti cuptorul pana la 225 grade. Intindeti aluatul, asezati-l intre doua folii de aluminiu si puneti-l intr-o forma de tarta (diametrul de 26cm.) apoi taiati cu cutitul marginea de prisos. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc.

4. Aranjati feliile de mar pe aluat ca olanele de pe acoperis. Incalziti jeleul si ungeti fructele cu acesta. Apoi dati tarta timp de 25-30 minute la cuptor, pe gratarul din mijloc. In ultimele 10 minute acoperiti-o cu o hartie cerata, pentru a nu se arde prea tare.

5. Scoateti tarat din cuptor, lasati-o sa se raceasca pe un gratar special apoi desprindeti-o usor de forma si asezati-o pe un platou. Presarati-o apoi cu putin zahar pudra.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Prajitura la tava

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Prajitura necoapta, in doua culori

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.