Prajitura necoapta, in doua culori

Ingrediente:

  • un pachet de unt proaspat,
  • 1 ou intreg,
  • 1 galbenus,
  • 170g zahar pudra,
  • 2 lingurite cacao,
  • 170ml lapte,
  • 1 pachet ciocolata menaj (circa 250g),
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala,
  • 2 linguri de pesmet fin.

Mod de preparare:

Se opareste pesmetul cu lapte si se lasa sa se raceasca. Se freaca bine untul cu zaharul pudra, se adauga oul intreg, galbenusul, apoi coaja de lamaie si portocala si, in cele din urma, pesmetul racit. Se imparte compozitia in doua: o jumatate se amesteca bine cu doua lingurite de cacao si 1/3 din ciocolata rasa pe razatoarea mare. Se va obtine un amestec de culoare inchisa, fata de cealalta jumatate de culoare deschisa. Se ia o foaie de celofan si se aseaza pe ea mai intai bucata de culoare inchisa, dandu-i-se o forma dreptunghiulara. Deasupra se pune bucata alba, peste care se rade restul de ciocolata. Se baga la frigider. Cand se serveste, se adauga frisca.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.