Tarta fina cu mere feliate

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente (pentru 8 portii):

  • 200g unt,
  • 60g unt de cocos,
  • 350g faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1,5kg mere acrisoare,
  • sucul de la 2 lamai,
  • 8-10 linguri jeleu de mere,
  • 4 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare:

1. Pentru a prepara aluatul de tarta topiti untul si untul de cocs intr-o oala mica si turnati amestecul intr-un vas mic. Presarati faina, zaharul, sarea si framantati coc obtinuta. Adaugati apoi 8-12 linguri apa rece, pentru omogenizare. Lasati coc circa 2-3 ore la rece, acoperita.

2. Spalati si decojiti merele, indepartati-le semintele apoi taiati-le felii. Stropiti-le imediat dupa taiere cu suc de lamaie, pentru a nu se oxida.

3. Incingeti cuptorul pana la 225 grade. Intindeti aluatul, asezati-l intre doua folii de aluminiu si puneti-l intr-o forma de tarta (diametrul de 26cm.) apoi taiati cu cutitul marginea de prisos. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc.

4. Aranjati feliile de mar pe aluat ca olanele de pe acoperis. Incalziti jeleul si ungeti fructele cu acesta. Apoi dati tarta timp de 25-30 minute la cuptor, pe gratarul din mijloc. In ultimele 10 minute acoperiti-o cu o hartie cerata, pentru a nu se arde prea tare.

5. Scoateti tarat din cuptor, lasati-o sa se raceasca pe un gratar special apoi desprindeti-o usor de forma si asezati-o pe un platou. Presarati-o apoi cu putin zahar pudra.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.