Prajitura la tava

consultanta Dan Bradu

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 350g faina,
  • 8 linguri suc de lamaie,
  • 50g stafide,
  • 100g mei macinat,
  • 50g faina de hrisca,
  • 43g drojdie,
  • 60g unt,
  • 250ml lapte,
  • sare,
  • 100ml suc de mere,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 100g fulgi de migdale,
  • 1 lingura scortisoara,
  • 2kg mere acrisoare,
  • 150 crema de branza,
  • 125ml smantana dulce.

Mod de preparare:

1.Amesteccati faina, meiul macinat si faina de hrisca. Faceti o adancitura in mijlocul aluatului si puneti drojdia sfaramata. Amestecati cu putin lapte si cu faina, apoi lasati aluatul 15 minute acoperit. Framantati aluatul dospit cu restul de lapte, “ din sucul de mere, oul, sarea, coaja rasa de lamaie, “ din lingurita de scortisoara si untul. Lasati acest amestec 30 de minute la loc cald.

2. Ungeti o tava cu ulei si presarati-o cu pesmet. Framantati inca o data aluatul dospit, intindeti-l bine si mai lasati inca 15 minute la cald.

3. Incingeti cuptorul. Spalati si decojiti merele, taiati-le in felii subtiri, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie. Amestecati-le cu stafidele si cu fulgi de migdale, presarati masa de mere peste aluat si dati totul 30 de minute la cuptor. Amestecati crema de branza cu o jumatate de suc de mere, cu scortisoara si smantana dulce, apoi ungeti prajitura. Dati totul la cuptor 30 de minute.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.