Ingrediente:
Aluat:
40 g biscuiti, 125 g faina, sare, 75 g unt moale, 50 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat.
Umplutura:
750 g mere, 25 g unt, 2 linguri zahar, scortisoara.
Preparare:
Biscuitii se macina se amesteca cu untul moale si faina pana avem o masa omogena. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se pune compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie speciala si se da la racit. Pentru umplutura se spala merele, se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se aranjeaza feliile una langa alta. Se presara cu scortisoara. Se topeste untul si se toarna peste mere. Deasupra se presara zaharul. Se pune tava la cuptor 40-45 min. Se taie felii ca de tort si se serveste cu o cafea fierbinte.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- De ce merita sa cumparati un smartwatch in anul 2021? - January 14, 2021
- Cum ne petrecem Craciunul in acest an? - December 18, 2020
- Cele mai bune aplicatii de chat pentru iPhone - December 15, 2020
3 Comments
Pingback
August 10, 2010http://ztb.ro/articol/tort-special-de-mere/
ela
September 2, 2011Abia astept sa incerc reteta , este usor de facut si foarte buna. Multumim ca ati postat-o!
Marinel Padurice
November 15, 2011aoleu cata mancare…. cate prajituri :X … ioi iam iam