Spaghetti a la Ricotta

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 700g spaghetti,
  • 3 vinete,
  • 1kg rosii,
  • 200g cascaval,
  • 3 capatani de usturoi,
  • 1 buchetel busuioc,
  • 200ml ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Introduceti rosiile circa 1 minut in apa clocotita pentru a le putea curata usor de coaja. Dupa ce le-ati decojit, taiati-le bucatele si puneti-le sa se caleasca intr-o cratita cu putin ulei, adaugand usturoiul si busuiocul taiate fin, sare, piper. Lasati-le sa fiarba circa 15 minute. In acest timp, taiati vinetele in cubulete si caliti-le rapid in restul de ulei. Pe o hartie absorbanta, lasati-le putin sa se scurga si apoi adaugati-le peste sosul de rosii, alaturi de care se vor fierbe inca 5 minute. Intr-o cratita mare cu apa clocotita, sarata si 1 lingura de ulei puneti spaghetti si lasati-le sa fiarba 6-8 minte, in functie de gustul dumneavoastra. Cand sunt gata fierte, se pun intr-o strecuratoare, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa 5 minute sa se scurga. Intr-un vas Jena cald se pun spaghetti si se amesteca cu sosul de rosii si vinete, in care ati adaugat cascaval.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.