Aluat:
- 400 g faina alba
- 200 ml apa
- 1/2 cub de drojdie sau 1 plic de drojdie uscata
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Topping:
- 4 cepe
- 250 g ton in ulei de la conserva
- 200 g sos de rosii
- 20 masline negre fara samburi sau feliate
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper
Aluatul se face din drojdia dizolvata in apa calduta amestecata cu sarea, zaharul, uleiul de masline, toate turnate peste faina. Se framanta energic si se lasa 2 ore sa creasca . Se intinde o foase de 1/2 cm grosime. Se unge aluatul cu sosul de rosii amestecat cu uleiul de masline si oregano si se coace 10 minute la 220 grade.
Ceapa se taie julien si se condimenteaza cu oregano, sare si piper si se stropeste cu ulei de masline. Sosul de rosii se intinde peste aluat, apoi se imprastie ceapa si tonul din conserva dupa ce s-a scurs zeama. Peste ton se presara maslinele si pizza se coace in cuptor la 200 grade timp de 15 minute. Se scoate din cuptor si se serveste calda.
Pofta buna!