Ingrediente (pentru 4 portii):
- 250 g paste tagliatelle
- 300 g cozi de creveti proaspeti sau prefierti
- 2 dovlecei mici
- 8 rosii cherry
- 3 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- sare si piper
Cozile de creveti se curata de vena neagra si se taie felii. Rosiile se taie in sferturi. Dovleceii se taie fasii subtiri pe lungime. Usturoiul se zdrobeste si se caleste 1 minut in uleiul de masline incins intr-o tigaie. Se adauga apoi dovleceii, crevetii, rosiile. Ardeiul iute se curata de seminte, se toaca foarte fin si se adauga in tigaie. Dupa 4 minute de calit la foc mare, se iau legumele de pe foc si se lasa la racit.
Pastele se fierb in apa cu sare al dente conform instrunctiunilor (7-8 minute). Cand sunt fierte, se adauga peste legume in tigaie si se tin acoperite cu un capac timp de 2-3 minute si se servesc calde.
Pofta buna!