Somon la cuptor cu sos de portocale

Ingrediente:

  • 4 buc file de somon
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru)
  • ulei de masline

Pentru sos:

consultanta Dan Bradu
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 portocala taiata bucatele
  • 10 masline verzi tocate
  • 1 lingurita suc de portocale
  • 1 lingurita suc de lamiie

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul.
Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele, sucul de portocale si cel de lamiie, sare si piper.
Fileurile de peste se ung cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza, dupa care se condimenteaza. Cind cuptorul s-a incins, se pune somonul pentru 17 minute. Este posibil sa nu arate facut, dar este patruns.
Se serveste cu sosul separat.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Tags:

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.