HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1 kg peste,
  • morcov,
  • patrunjel,
  • telina,
  • cca 100 g ceapa,
  • 10 boabe piper,
  • 2 cartofi de marime mijlocie,
  • foaie de dafin,
  • 2 linguri zeama de lamiie sau 200 ml vin alb sec (mai acrisor), sau 1-2 linguri otet,
  • o lingurita cu virf sare pentru 1 l de apa.

Mod de preparare:

Pestele rasol se foloseste pestele care nu are oase multe – salaul, somnul, calcanul, morunul etc. Se fierbe intreg sau taiat in bucati mari, in vas de marime potrivita. In apa se se fierb, in prealabil, zarzavatul si ceapa taiate in sferturi si cartofii intregi care se scot dupa ce au fiert; restul de zarzavat se lasa in zeama sa fiarba in continuare. Dupa ce a fiert bine, se sareaza si se acreste (sa se simta mai picant). Se adauga, apoi, pestele si se fierbe acoperit in clocote mici 15 – 20 minute, sau cit este necesar dupa marimea si grosimea lui. Nu trebuie fiert prea mult, caci se zdrobeste (se va incerca cu furculita). Cind se serveste cald, pestele se scoate cu grija, se asaza pe platou si in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fierbinte, taiat in felii de 2-3 cm grosime cu cutiutul riglat (ondulat), ca sa fie mai aspectuos (sau in lipsa, cu cutit obisnuit). Rasolul se serveste cu sos de unt cald, turnat numai in momentul servirii; sau se serveste cu mujdei de usturoi, sos grecesc, sos remulad. Sosurile se pot servi in sosiera la masa. Pestele se poate fierbe fara zarzavat, in 2 parti apa si o parte vin alb sau in apa acrita cu otet de vin, in ambele variante potrivindu-se gustul cu sare. In apa se adauga 2-3 cepe mari, taiate in sferturi, o foaie de dafin, boabe de piper, o ramura de cimbru si 2-3 catei de usturoi. Lichidul se lasa sa fiarba 30 minute acoperit, la foc mic, ca sa se aromeze bine, apoi se adauga pestele, care se fierbe pana cand se inmoaie, fara sa se zdrobeasca.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de porc

Friptura de porc

  • Eduard Nedelcu
  • February 10, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

Carne de porc, vita, vitel sau miel la gratar

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Preparate din peste si fructe de mare

Dorada la cuptor cu piure de morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de pastrav cu legume sote

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Creveti in sos de vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Zacusca de cod

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scoici cu sos de curry

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste cu sos de mere

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.