Ingrediente:
- 1 kg. de carne (piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata),
 - 1 ou,
 - 100 g de ceapa,
 - 1 felie de piine,
 - ulei,
 - o lingurita de faina.
 
Pentru sos:
- ulei,
 - unt sau untura,
 - 1 ceapa rasa,
 - 25 g de faina,
 - zeama de lamiie sau otet,
 - 100 ml de smintina,
 - marar verde,
 - piper,
 - sare.
 
Mod de preparare:
Treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea muiata in apa si bine stoarsa. Adaugati in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, potriviti de sare, puneti piper, patrunjel si marar tocat si omogenizati amestecul cu o lingura. Intr-o cratita, caliti ceapa cu putin ulei, stingeti cu o cana ( ¼ l ) de apa si cind clocoteste din nou, puneti la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina. Lasati-le la foc mic 15 minute sa clocoteasca in vas acoperit . Frecati smintina cu faina, diluati cu putina apa rece si turnati peste sosul din vas. Lasati sa se ingroase potrivit sosul si puneti patrunjel si marar verde.