Perisoare cu smintina

Share Button

Ingrediente:

  • 1 kg. de carne (piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata),
  • 1 ou,
  • 100 g de ceapa,
  • 1 felie de piine,
  • ulei,
  • o lingurita de faina.

Pentru sos:

  • ulei,
  • unt sau untura,
  • 1 ceapa rasa,
  • 25 g de faina,
  • zeama de lamiie sau otet,
  • 100 ml de smintina,
  • marar verde,
  • piper,
  • sare.

Mod de preparare:

consultanta Dan Bradu

Treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea muiata in apa si bine stoarsa. Adaugati in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, potriviti de sare, puneti piper, patrunjel si marar tocat si omogenizati amestecul cu o lingura. Intr-o cratita, caliti ceapa cu putin ulei, stingeti cu o cana ( ΒΌ l ) de apa si cind clocoteste din nou, puneti la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina. Lasati-le la foc mic 15 minute sa clocoteasca in vas acoperit . Frecati smintina cu faina, diluati cu putina apa rece si turnati peste sosul din vas. Lasati sa se ingroase potrivit sosul si puneti patrunjel si marar verde.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.