HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Altele
  • Retete de sarbatori

Oua inchistrite

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

La tara, in unele zone, s-a pastrat obiceiul de a impodobi ouale rosii cu diverse desene, mai mult sau mai putin complicate. Asa apar ouale incondeiate sau, cum se spune in Bucovina, regiune istorica in care aceasta traditie este ridicata la rangul de arta, inchistrite. Pentru inchistrirea oualor, se foloseste un instrument numit chisita, confectionat dintr-o bucatica de lemn ca o lopetica, avand la unul dintre capete un tub din tabla subtire, prin care este introdus un fir de par din coada de cal.

Chisita se inmoaie in ceara topita, dupa care se deseneaza, cu ajutorul ei, pe coaja oualor, modelele dorite. Dupa ce s-a terminat desenul, ouale se cufunda in vasul cu vopsea, se lasa vreo 10 minute, apoi se scot, se lasa pana se usuca, moment in care se sterge ceara de pe ele.

Pe portiunile in care fusese ceara, coaja va ramane alba. Gospodinele mai experimentate repeta operatiunea de mai multe ori, folosind vopseluri de culori diferite, pentru a obtine desene de o mare complexitate si frumusete.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Altele
  • Retete de sarbatori

Oua rosii

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Sfaturi

Supe, ciorbe si borsuri – Sfaturi pentru alegerea ingredientelor

  • Eduard Nedelcu
  • March 31, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Altele
  • Blog
  • Diverse

Ce trebuie sa stii despre epilatoare?

  • Eduard Nedelcu
  • May 14, 2019
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori

Paste Fericit

  • Eduard Nedelcu
  • July 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori
  • Salate

File de porc si salata de sfecla rosie cu hrean

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori

Retete de Paste

  • Eduard Nedelcu
  • June 17, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori

Retete pentru masa de Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • December 20, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Mere coapte festive

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume
  • Retete de sarbatori

Sarmale vegetariene pentru Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Cozonac vegetarian

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.