HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de vita si oaie

Muschi de vita in vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • October 3, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 1 bucata muschi de vita (circa 1,5kg),
  • 1 kg morcovi,
  • 600g ceapa.
  • Pentru marinata:
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • ½ legatura patrunjel,
  • 250ml vin alb,
  • 1 lingurita de condimente diferite (chimen, piper, cuisoare, ienibahar – pisat fin).

Pentru fierbere:

  • 2 lingurite delicat,
  • 500ml vin alb,
  • 70ml coniac,
  • 70g unt,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 legatura patrunjel,
  • foi de dafin,
  • 1 crenguta cimbru,
  • 1 lingurita zahar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Intr-un castronel, amestecati condimentele fin pisate: chimen, cuisoare, piper (alb si negru), enibahar, sare. Cu ele, tapetati bine bucata de carne pe care o puneti intr-o cratita adanca. Stropiti-o cu 250ml vin. Curatati o ceapa si 2 morcovi, pe care ii taiati rondele. Impreuna cu un buchet de patrunjel, puneti-le in cratita cu carne. Lasati totul sa se marineze pana a doua zi, intorcand carnea de 2-3 ori. A doua zi, scurgeti bine carnea, folosind si o hartie absorbanta. Incalziti 30g unt cu 3 linguri ulei si la foc potrivit, rumeniti carnea pe toate partile. Puneti muschiul de vita intr-o alta cratita si stropiti-l cu coniacul incalzit. Adaugati patrunjelul, cimbru, 2-3 cuisoare si cateva frunze de dafin. Sarati si piperati moderat. Turnati vinul alb (500ml) si cele 2 tablete de bulion dizolvate in 75ml apa. Puneti-l la fiert si inlaturati spuma pana cand bulionul ramane limpede. Acoperiti si lasati sa fiarba, la foc mic, circa 3 ore si jumatate. Curatati morcovii si ceapa. Puneti-le in 2 cratiti, turnati in fiecare 200ml bulion de la friptura, completati cu apa, astfel ca legumele sa fie complet acoperite, adaugati putin zahar si restul de unt si lasati-le sa fiarba pana se evapora aproape tot lichidul. Dupa ce carnea s-a fiert, scurgeti-o de bulion, pe care il strecurati  si il puneti intr-o sosiera. Serviti muschiul si legumele calde.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari reci

Tartine cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • October 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Gustari reci

Tartine cu margarina si sardele

  • Eduard Nedelcu
  • October 3, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

"Drob" frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Miel "Lancashire"

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Mancare de miel cu vinete

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

  • Eduard Nedelcu
  • June 26, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu ierburi aromate

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Sote de miel cu curry si stafide

  • Eduard Nedelcu
  • June 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

But de miel in aluat

  • Eduard Nedelcu
  • June 19, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.