Muschi de vita in vin alb

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 1 bucata muschi de vita (circa 1,5kg),
  • 1 kg morcovi,
  • 600g ceapa.
  • Pentru marinata:
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • ½ legatura patrunjel,
  • 250ml vin alb,
  • 1 lingurita de condimente diferite (chimen, piper, cuisoare, ienibahar – pisat fin).

Pentru fierbere:

  • 2 lingurite delicat,
  • 500ml vin alb,
  • 70ml coniac,
  • 70g unt,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 legatura patrunjel,
  • foi de dafin,
  • 1 crenguta cimbru,
  • 1 lingurita zahar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Intr-un castronel, amestecati condimentele fin pisate: chimen, cuisoare, piper (alb si negru), enibahar, sare. Cu ele, tapetati bine bucata de carne pe care o puneti intr-o cratita adanca. Stropiti-o cu 250ml vin. Curatati o ceapa si 2 morcovi, pe care ii taiati rondele. Impreuna cu un buchet de patrunjel, puneti-le in cratita cu carne. Lasati totul sa se marineze pana a doua zi, intorcand carnea de 2-3 ori. A doua zi, scurgeti bine carnea, folosind si o hartie absorbanta. Incalziti 30g unt cu 3 linguri ulei si la foc potrivit, rumeniti carnea pe toate partile. Puneti muschiul de vita intr-o alta cratita si stropiti-l cu coniacul incalzit. Adaugati patrunjelul, cimbru, 2-3 cuisoare si cateva frunze de dafin. Sarati si piperati moderat. Turnati vinul alb (500ml) si cele 2 tablete de bulion dizolvate in 75ml apa. Puneti-l la fiert si inlaturati spuma pana cand bulionul ramane limpede. Acoperiti si lasati sa fiarba, la foc mic, circa 3 ore si jumatate. Curatati morcovii si ceapa. Puneti-le in 2 cratiti, turnati in fiecare 200ml bulion de la friptura, completati cu apa, astfel ca legumele sa fie complet acoperite, adaugati putin zahar si restul de unt si lasati-le sa fiarba pana se evapora aproape tot lichidul. Dupa ce carnea s-a fiert, scurgeti-o de bulion, pe care il strecurati  si il puneti intr-o sosiera. Serviti muschiul si legumele calde.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.