HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare

Crap la cuptor

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • un crap de doua kilograme si jumatate, curatat, fara a se indeparta capul si coada,
  • crengute proaspete de coriandru pentru ornat, daca se prefera.

Pentru sos:

  • doua cepe taiate fin,
  • un sfert de ceasca de ulei vegetal,
  • un sfert de lingurita de ghimbir macinat,
  • patru catei de usturoi zdrobiti,
  • un ardei gras verde, de la care se scot semintele, taiat marunt,
  • un ardei gras rosu, de la care se scot semintele, taiat marunt,
  • trei linguri de boia,
  • un sfert de ceasca de faina,
  • trei cesti de zeama de supa de pui cu foarte putina sare,
  • o conserva de 450 de grame de rosii intregi, scurse de zeama, taiate marunt,
  • doua linguri de zeama de lamiie.

Mod de preparare:

Se face mai intii sosul. Intr-o cratita mare se prajeste ceapa la foc potrivit, amestecind mereu, pina cind devine frageda. Apoi se adauga ghimbirul si usturoiul si se mai lasa pe foc, amestecind continuu, timp de un minut. Se adauga ardeiul gras si se pune din nou pe foc, mestecind continuu, pina cind ardeii s-au inmuiat. Se pune peste ingrediente boia si faina si se aduce din nou pe foc mic, amestecind mereu, timp de 3 minute. Se adauga zeama de supa de pui si se aduce la fiert cratita, amestecind bine, apoi se adauga rosiile taiate marunt. Se fierbe sosul, amestecind din cind in cand, timp de 5 miute, apoi se adauga zeama de lamiie si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Sosul poate fi facut cu pina la trei zile inainte si se pastreaza acoperit la frigider. Daca se face acest lucru, sosul trebuie incalzit inainte de a continua pregatirea pestelui la cuptor. Se incalzeste in prealabil cuptorul. Se pune crapul intr-o tava inalta de cuptor, se pun deasupra lui cu un polonic aproximativ doua cesti de sos, pastrind restul sosului acoperit si cald. Se acopera tava cu o folie din aluminiu unsa cu ulei, cu partea unsa in jos. Se baga pestele la cuptor, in mijloc, timp de aproximativ 45-55 de minute. Se scoate din cuptor si se pune pe un platou mare, incalzit in prealabil. Se serveste pestele ornat cu crengute de coriandru, iar sosul ramas se pune separat, intr-un castron.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de vita si oaie

Stufat de miel

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Pastrav prajit

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Preparate din peste si fructe de mare

Dorada la cuptor cu piure de morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de pastrav cu legume sote

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Creveti in sos de vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Zacusca de cod

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scoici cu sos de curry

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.