HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Bauturi

Cafea turceasca

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • o lingurita cu virf (15 g) cafea macinata,
  • o lingurita zahar (sau dupa gust),
  • cca 100 ml apa.

Mod de preparare:

Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici , pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma ; se pastreaza in cutii de metal sau borcane bine inchise cu capac.Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, ca o faina, in masini speciale.Intr-un ibric se pune cafea , in functie de numarul persoanelor , impreuna cu zahariul respectiv si se dilueaza cu apa fierbinte , masurata cu cescuta de cafea.Ibricul se trece pe foc si cafeaua se amesteca cu lingurita, pina cind da in clocot si se ridica.Ibricul se trage imediat de pe foc, apoi se pune inca de doua ori pe foc, procedind la fel. Dupa ce s-a retras a treia oara, ibricul se clatina putin, ca sa se adune caimacul; acesta se ia cu lingurita si se imparte la toate cescutele.Cafeaua se lasa sa stea 2-3 minute, ca sa se aseze putin drojdia, apoi se toarna in cesti.Se serveste imediat, fierbinte.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Bauturi

Cafea filtru

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Bauturi

Ciocolata cu lapte

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Bauturi

Care sunt avantajele unui aparat de cafea cu capsule?

  • Eduard Nedelcu
  • March 8, 2022
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi
  • Retete de sarbatori

Vin fiert cu scortisoara

  • Eduard Nedelcu
  • December 5, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Cocktail antistress Chameleon

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vodka Cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vin rosu – sampanie – cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Victoria cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Tenis cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Surasul de dimineata

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.