Ingrediente (pentru 6 portii):
- 750 ml vin rosu dulce sau demi dulce
- 2 batoane de scortisoara sau 2 lingurite scortisoara pudra
- 3 cuisoare
- 10 boabe de piper negru
- 2 portocale
- 120 g zahar
1 portocala se taie felii si de la cealalta se rade coaja. Vinul se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu coaja de portocala si se tine pe foc pana la punctul de fierbere. Se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, piperul si feliile de portocala. Se mai fierbe inca 20 de minute la foc mic. Se strecoara si se serveste cald in serile de iarna sau la mesele de Craciun si Revelion.
9 comments
E genial indiferent de anotimp, mai putin in jurul perioadei in care temperaturile sar de 35 de grade.
Foarte bun si sanatos doar ca voi pune 50g zahar, nu imi place nici prea dulce. Oricum este super!
La fiert mai adaugati si cateva scame de nucsoara si veti obtine un adevarat elixir.
Am incercat si eu dar nu mi-a iesit 🙁
asta da
chiar daca e cald afara ma apuc de baut vin ca nu mai tine
hmmm foarte bun vinul fiert, imi place mult mai ales iarna merge foarte bine
E foarte bun dacă se adaugă și niște vanilie.
Reteta perfecta pentru vremea de afara…
Cea mai buna reteta pentru perioada de iarna! 🙂
Comments are closed.