Ingrediente (pentru 6 portii):
- 750 ml vin rosu dulce sau demi dulce
- 2 batoane de scortisoara sau 2 lingurite scortisoara pudra
- 3 cuisoare
- 10 boabe de piper negru
- 2 portocale
- 120 g zahar
1 portocala se taie felii si de la cealalta se rade coaja. Vinul se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu coaja de portocala si se tine pe foc pana la punctul de fierbere. Se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, piperul si feliile de portocala. Se mai fierbe inca 20 de minute la foc mic. Se strecoara si se serveste cald in serile de iarna sau la mesele de Craciun si Revelion.
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- Cercei eleganți la modă în 2021 - April 13, 2021
- Digestie proasta: remedii naturale - April 9, 2021
- Descopera jocurile RPG pentru Android care te vor captiva imediat! - April 8, 2021
9 Comments
Laura
March 18, 2013E genial indiferent de anotimp, mai putin in jurul perioadei in care temperaturile sar de 35 de grade.
tudor mateescu
March 19, 2013Foarte bun si sanatos doar ca voi pune 50g zahar, nu imi place nici prea dulce. Oricum este super!
Luca
April 16, 2013La fiert mai adaugati si cateva scame de nucsoara si veti obtine un adevarat elixir.
Alina Bratan
April 26, 2013Am incercat si eu dar nu mi-a iesit 🙁
costin
May 21, 2013asta da
chiar daca e cald afara ma apuc de baut vin ca nu mai tine
locuri de munca in strainatate
May 28, 2014hmmm foarte bun vinul fiert, imi place mult mai ales iarna merge foarte bine
Ionascu
June 2, 2014E foarte bun dacă se adaugă și niște vanilie.
Dorin
December 14, 2014Reteta perfecta pentru vremea de afara…
Dorin
March 9, 2015Cea mai buna reteta pentru perioada de iarna! 🙂