Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informații pe un dispozitiv, cum ar fi identificatori unici în cookie-uri pentru procesarea datelor cu caracter personal. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos, inclusiv dreptul dvs. de a obiecta în cazul în care este utilizat interesul legitim sau în orice moment pe pagina cu politica de confidențialitate. Aceste alegeri vor fi raportate partenerilor noștri și nu vor afecta datele de navigare.

Personalizeaza setarile Cookies
Atât noi, cât și partenerii noștri prelucrăm datele pentru a oferi:

Crearea unui profil de conținut personalizat. Măsurarea performanței conținutului. Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență. Măsurarea performanței reclamelor. Selectarea reclamelor personalizate. Crearea unui profil de reclame personalizate. Selectarea reclamelor de bază. Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor. Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Selectarea conținutului personalizat. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.

Activ tot timpul

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Nu exista nici un fel de cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Nu exista nici un fel de cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Nu exista nici un fel de cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Nu exista nici un fel de cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Nu exista nici un fel de cookies

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tarta pralinata cu ciocolata si scortisoara

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6-8 persoane):

Aluat:

  • 100 g unt + inca o bucatica (cat o nuca),
  • 200 g faina,
  • 75 g zahar tos,
  • un ou intreg + un galbenus,
  • 50 g alune macinate.

Garnitura:

  • 300 g ciocolata amaruie,
  • 80 g smantana dulce (subtire),
  • o lingurita scortisoara pisata,
  • 30 g unt.

Pentru decorat:

  • 2 lingurite cacao,
  • cateva batoane de scortisoara,
  • bomboane colorate,
  • menta.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se pun intr-un bol cele 100 g unt taiat bucatele, faina, zaharul tos si alunele macinate si se mixeaza cateva secunde la viteza maxima. Se adauga oul intreg si galbenusul si se mai amesteca pana ce aluatul se aduna, formand o sfera. Se baga zece minute la congelator, dupa care se intinde pe planseta infainata si se asaza intr-o forma de tarta unsa, acoperindu-se si peretii. Se inteapa cu furculita din loc in loc, se asaza peste aluat o foaie de hartie pentru copt si deasupra se presara boabe de fasole uscata (pentru ca aluatul sa ramana drept). Se baga la cuptor, se coace 25-30 de minute, se scoate, se lasa sa se raceasca si se asaza pe un platou (hartia si boabele de fasole se arunca). Ciocolata, rupta bucatele, se pune intr-un castron si peste ea se toarna smantana lasata sa dea cateva clocote, impreuna cu scortisoara pisata. Se amesteca bine, pana ce se obtine o crema neteda, se incorporeaza restul de unt (taiat bucatele) si se toarna peste aluatul de tarta. Se tine la rece o ora si, inainte de-a o servi, tarta se decoreaza cu cateva batoane de scortisoara, bomboane colorate si frunzulite de menta proaspata.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Tort cu crema de unt si portocale

  • Eduard Nedelcu
  • June 17, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Retete de sarbatori
  • Salate

File de porc si salata de sfecla rosie cu hrean

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.