HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta italiana

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

Pentru aluat:

  • 200g smantana,
  • 100g unt,
  • 20ml ulei sau 30g margarina,
  • 1 praf de sare.

Pentru garnitura:

  • 6 rosii bine coapte,
  • 300g branza telemea,
  • 1 buchet de busuioc,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • chimen seminte.

Mod de preparare:

Intr-o cratita, presarati faina ploaie. In mijloc puneti uleiul, sarea si untul taiat bucati mici. Framantati usor cu varful degetelor, apoi adaugati 3 linguri de apa. Framantati rapid, formand o coca ce nu trebuie sa se lipeasca de maini. Presarati putina faina pe o planseta si intindeti uniform aluatul, utilizand un rulou de patiserie. Asezati-l in tava, acoperind si peretii tavii, apoi presarati-l cu varfurile degetelor, usor pentru a se aranja uniform. Indepartati surplusul de pe margini cu un cutit. Pentru a nu se umfla, intepati aluatul din loc in loc cu o furculita. Daca doriti sa fie crocant, lasati-l sa se coaca in alb circa 15 minute. Puneti la fiert o cratita cu apa. Scufundati rosiile cateva secunde in apa clocotita, apoi treceti-le printr-un jet de apa rece. Decojiti-le si taiati-le rondele de aceiasi marime. Puneti-le intr-un castron, sarati-le, piperati-le si lasati-le la rece 5 minute. Se taie branza in felii subtiri. Aranjati-le feliile de branza pe fundul tavii si acoperitii-le cu rondele de rosii. Sarati, piperati, presarati seminte de chimen si turnati uniform uleiul. Introduceti preparatul in cuptor si lasati-l sa se coaca circa 30 minute. Inainte de a servi, presarati busuioc taiat foarte fin.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Sos de morcovi si rosii

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de porc

Chiftelute marinate

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.