Tarta italiana

Ingrediente (pentru 6 persoane):

Pentru aluat:

  • 200g smantana,
  • 100g unt,
  • 20ml ulei sau 30g margarina,
  • 1 praf de sare.

Pentru garnitura:

  • 6 rosii bine coapte,
  • 300g branza telemea,
  • 1 buchet de busuioc,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • chimen seminte.

Mod de preparare:

Intr-o cratita, presarati faina ploaie. In mijloc puneti uleiul, sarea si untul taiat bucati mici. Framantati usor cu varful degetelor, apoi adaugati 3 linguri de apa. Framantati rapid, formand o coca ce nu trebuie sa se lipeasca de maini. Presarati putina faina pe o planseta si intindeti uniform aluatul, utilizand un rulou de patiserie. Asezati-l in tava, acoperind si peretii tavii, apoi presarati-l cu varfurile degetelor, usor pentru a se aranja uniform. Indepartati surplusul de pe margini cu un cutit. Pentru a nu se umfla, intepati aluatul din loc in loc cu o furculita. Daca doriti sa fie crocant, lasati-l sa se coaca in alb circa 15 minute. Puneti la fiert o cratita cu apa. Scufundati rosiile cateva secunde in apa clocotita, apoi treceti-le printr-un jet de apa rece. Decojiti-le si taiati-le rondele de aceiasi marime. Puneti-le intr-un castron, sarati-le, piperati-le si lasati-le la rece 5 minute. Se taie branza in felii subtiri. Aranjati-le feliile de branza pe fundul tavii si acoperitii-le cu rondele de rosii. Sarati, piperati, presarati seminte de chimen si turnati uniform uleiul. Introduceti preparatul in cuptor si lasati-l sa se coaca circa 30 minute. Inainte de a servi, presarati busuioc taiat foarte fin.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.