HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 12 felii):

Pentru aluat:

  • 150g faina,
  • 50g alune macinate,
  • ½ lingurita scortisoara macinata,
  • 1 praf de sare,
  • 100g unt.

Pentru umplutura:

  • 400g pulpa de dovleac,
  • 400g mere acrisoare,
  • 600ml vin alb,
  • 120g zahar,
  • 100ml suc de portocale,
  • 1 ½ plic praf de budinca de vanilie,
  • 200ml frisca,
  • 50g fulgi migdale,
  • 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare:

Aluat.

Se framanta un aluat din faina, alune, zahar, scortisoara, sare, unt in fulgi si doua linguri apa rece. Se infasoara in folie si se da la rece 30minute. Se tapeteaza cu hartie o forma de tort. Se intinde din ¾ din aluat o foaie cu care se acopera fundul formei. Din restul se face o margine. Se incinge cuptorul la 180grade.

Umplutura.

Se rade pulpa de  dovleac. Merele se curata si se taie felii. Se dau in fiert 400ml vin cu zahar si suc de portocale. Se inabusa inauntru dovleacul si merele circa 5 minute. Se scurg, se pastreaza zeama. Praful de budinca se amesteca impreuna cu restul de vin. Se da in fiert zeama de la mere si se inglobeaza in compozitia de budinca. Se repartizeaza pe blat cate 2/3 din cantitatile de dovleac si de mere. Se aseaza deasupra compozitia de budinca si in final restul de fructe. Se coace 50 minute. Dupa 40 minute se adauga fulgii de migdale. Se lasa sa se raceasca.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de vita si oaie

Tocanita de vita

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos de smantana cu mazare

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.