HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

Sarmalute manastiresti

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 500g carne de porc,
  • 200g carne de vita,
  • 100g costita afumata,
  • 200g ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura bulion,
  • 1 lingura bulion,
  • 2-3 rosii mari de la borcan,
  • 1 felie inmuiata in lapte,
  • 1 ou,
  • 50ml ulei,
  • sare,
  • boia dulce,
  • piper,
  • marar,
  • patrunjel,
  • 3 crengute cimbru,
  • 2 verze acre,
  • 1 paharel vin alb.

Mod de preparare:

Se curata ceapa si se taie nu prea marunt impreuna cu ciupercile. Se caleste totul in ulei fierbinte. Dupa ce s-a aurit ceapa putin, se da vasul deoparte la racit. Se trece carnea taiata bucati prin masina de tocat impreuna cu ceapa si ciupercile calite si felia de paine inmuiata, dupa ce a fost bine stoarsa. Se amesteca cu ou, verdeata tocata marunt si bulion. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, si boia. Se framanta bine 5-6 minute, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Separat se aleg frunzele de varza murata si se trec printr-un jet de apa rece. Apoi se fac sarmalele. Restul de varza se taie marunt. Intr-un vas se aseaza primul strat cu varza taiata, apoi sarmalutele. Dupa aceea se pune peste ele al doilea strat din restul de ciuperci taiate impreuna cu costita afumata taiata feliute mici. Punem un nou strat de sarmalute. Si din nou varza acra taiata marunt, ultimul strat sa fie ciuperci si costita taiata, peste care se presara restul de varza tocata impreuna cu cimbru. Se toarna apa pana aproape de nivelul sarmalelor si se da la cuptor la foc mic. Cand sunt aproape gata se toarna vinul, se pun rosiile taiate felii, apoi se da din nou la cuptor si se tine pana sunt fierte si frumos rumenite. Se servesc cu mamaliguta si dupa gust cu smantana.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Sos de castraveciori acri

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Salate

Salata Tsatsiki

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

"Drob" frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Miel "Lancashire"

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Mancare de miel cu vinete

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

  • Eduard Nedelcu
  • June 26, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu ierburi aromate

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Sote de miel cu curry si stafide

  • Eduard Nedelcu
  • June 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

But de miel in aluat

  • Eduard Nedelcu
  • June 19, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.