HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare

Sardine la cuptor

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 12 sardine,
  • ulei de masline,
  • patrunjel proaspat taiat marunt,
  • felii de lamiie.

Sosul:

  • doua treimi de ceasca de ulei de masline,
  • coaja de la o lamiie mare rasa fin,
  • patru cepe rosii, taiate marunt,
  • un ardei iute rosu, de la care se scot semintele, taiat marunt,
  • un catel mare de usturoi taiat marunt,
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, se pun toate ingredientele intr-un borcan, se asezoneaza cu sare si piper, se insurubeaza bine capacul pentru a se inchide etans, apoi se agita bine, pina cind ingredientele se amesteca bine. Se toarna sosul realizat intr-un vas nemetalic rezistent la foc care sa fie destul de mare pentru a putea sa incapa sardinele pe un singur strat. Pentru a pregati sardinele, se taie capetele si se cresteaza burta fiecarui peste. Se scot intestinele, se clatesc bine pestii cu apa rece si se sterg cu servet de hirtie pentru a indeparta apa in exces. Se inveleste o tava de cuptor in folie de aluminiu, cu partea luciosa in sus. Se unge folia cu putin ulei de masline, pentru ca sardinele sa nu se lipeasca. Se aranjeaza pestele pe folie, intr-un singur strat, si se unge cu putin sos. Se baga in cuptorul incalzit in prealabil, timp de 3 minute. Se intoarce pestele pe cealalta parte, se unge din nou cu sos si se baga din nou la cuptor pentru inca 3 minute sau pina cind s-a fragezit. Se transfera pestele in vasul cu sos. Cu o lingura se pune sos peste peste si se lasa deoparte sa se racoreasca. Apoi se acopera cu o folie din plastic si se baga la frigider timp de cel putin doua ore, pentru a permite aromelor sa se combine. Se transfera sardinele pe un platou si se presara deasupra patrunjel proaspat. Se serveste cu felii de lamiie, care se storc peste peste.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de merlucius cu spanac

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de pasare

Ardei gras cu pui

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Preparate din peste si fructe de mare

Dorada la cuptor cu piure de morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de pastrav cu legume sote

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Creveti in sos de vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Zacusca de cod

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scoici cu sos de curry

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.