HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare
  • Salate

Salata de peste

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 20 de portii):

Zeama de legume:

  • 1 tulpina de praz,
  • 150 g patrunjel (radacina),
  • 200 g telina (radacina),
  • 1 ceapa,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • 1-2 foi de dafin,
  • 1 lingura boabe de piper alb,
  • 3 boabe de ienupar,
  • 0,7 l vin alb sec.

Salata:

  • 2 kg fileuri de peste alb, cu pielita (cod, merluciu, salau, etc.),
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 legatura marar verde,
  • 1 legatura codite de ceapa verde,
  • 150 g castraveciori murati (din borcan),
  • 5 linguri otet de mere,
  • sare,
  • piper alb,
  • zahar,
  • 120 ml ulei,
  • 200 g maioneza,
  • 200 g smantana acrisoara,
  • 1 lamaie si eventual 100 g icre negre.

Mod de preparare:

Zeama de legume: se curata si se taie cubulete prazul, patrunjelul, telina si ceapa, se pun intr-o oala impreuna cu cimbrul, foile de dafin, boabele de piper si de ienupar, vinul si 1,5 – 2 l de apa rece, si se fierb incet, 30 de minute din clipa cand zeama incepe sa clocoteasca. Se spala fileurile de peste cu apa rece, se taie fiecare in trei, se lasa sa dea in cateva clocote impreuna cu zeama de legume, se ia oala de pe foc si se tine – fara capac – peste noapte, undeva la rece (cu peste cu tot). A doua zi se indeparteaza pielita de pe fileuri si carnea se rupe bucati mai mari. Patrunjelul verde se toaca marunt, mararul se taie fin, iar coditele de ceapa verde rondele. Se taie castraveciorii murati cubulete. Se bat otetul, sarea, piperul, un varf de cutit de zahar si uleiul, se incorporeaza in sosul astfel preparat castravetii si jumatate din verdeata, se amesteca sosul cu bucatelele de peste, se acopera cu un capac si se lasa compozitia sa se marineze aproximativ doua ore. Se amesteca maioneza cu smantana acrisoara si se pun la rece. Inainte de sosirea oaspetilor, se aseaza pe un platou in straturi – peste marinat, verdeata (ramasa), sos de maioneza + smantana si eventual cateva icre negre, si se garnisesc cu felii subtiri de lamaie.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Fiadone

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Paste si pizza

Aluat de pizza

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata verde cu smintina si oua

  • Eduard Nedelcu
  • July 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata verde cu ansoa

  • Eduard Nedelcu
  • July 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata verde cu sos de smantana

  • Eduard Nedelcu
  • July 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata verde

  • Eduard Nedelcu
  • July 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata Waldorf

  • Eduard Nedelcu
  • July 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Telina cu smintina

  • Eduard Nedelcu
  • July 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.