Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 3 fileuri de piept de pui (700g),
- 1 ardei gras verde,
- 1 ardei gras rosu (impreuna 800g),
- 300g rosii,
- 2 cepe,
- 1 catel de usturoi,
- 4 linguri ulei de masline,
- 1 lingura pasta de ardei,
- 100ml concentrat de pasare (Knorr + apa),
- 100ml vin rosu,
- sare,
- piper,
- zahar,
- 1 legatura cimbru verde.
Mod de preparare:
Se spala carnea, se zvanta si se taie fasii subtiri. La fel se procedeaza si cu ardeii curatati de seminte si nervuri. Se spala rosiile si se taie in patru. Cepele, curatate de coaja, se taie in opt, usturoiul se zdrobeste. Se pune la incins uleiul (2 linguri) si se prajesc, pe rand fasiile de carne. Apoi se scot si se pun deoparte. Se incinge si uleiul care-a mai ramas si se calesc ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga pasta de ardei, concentratul de pasare si vinul, si se condimenteaza. Se incorporeaza rosiile, carnea prajita si cimbrul tocat marunt si se lasa sa fiarba incet inca 10 minute.