Ingrediente pentru 20 de bucati:
Pentru aluat:
- 300g faina,
- 100g alune macinate,
- 200g unt sau margarina,
- 100g zahar,
- 1 zahar vanilat,
- 1 varf cutit de sare,
- 1 ou.
Pentru umplutura:
- 3 oua,
- 500g branza de vaci (slaba),
- 2 linguri zeama de lamaie,
- 2 linguri lapte,
- 100g zahar,
- 20g amidon,
- 600g orez fiert in lapte.
In plus:
- grasime pentru tava,
- 8 piscoturi,
- 600g prune (rosii),
- 600g mere.
Mod de preparare:
Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider.
Umplutura: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu branza de vaci, zeama de lamaie, laptele, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert in lapte si albusurile batute spuma. Se intinde aluatul si se aseaza in tava unsa. Se presara deasupra piscoturile zdrobite marunt. Se spala prunele, se scot samburii, se taie felii si se pun peste aluat. La fel se procedeaza si cu merele curatate si taiate. Se acopera cu orezul, se baga la cuptor si se coace 25 de minute la foc iute (200 grade). Apoi se face focul mai mic (180 grade) si se coace inca 35 de minute. Se stinge focul si se mai lasa prajitura in cuptor 10 minute.