HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Prajitura crocanta cu mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 40g biscuiti cu aroma de migdale,
  • 125g faina,
  • sare,
  • 75g unt moale,
  • 50g zahar tos,
  • 1 plic de zahar vanilat.

Pentru umplutura:

  • 750g mere,
  • 25g unt,
  • 2 linguri zahar tos,
  • ½ lingurita scortisoara.

Mod de preparare:

Umpleti o punga cu biscuiti si presati-i cu facaletul pana se faramiteaza de tot. Puneti intr-un castron faina, sare, unt, si amestecati pana veti obtine o masa cremoasa si omogena. Apoi adaugati si zaharul tos, zaharul vanilat si biscuitii faramitati. Asezati compozitia intr-o tava rotunda (diam. 24cm) tapetata cu hartie speciala, presati aluatul apoi dati-l la racit. Incingeti bine cuptorul la 200ºC. Pentru umplutura curatati merele de coaja, taiati-le in 4 apoi dati fiecare sfert pe o razatoare speciala pana veti obtine felii subtiri. Aranjati toate aceste felii pe aluat. Topiti untul si turnati toata cantitatea peste mere. Amestecati zaharul tos si scortisoara intr-un castronel apoi presarati-le peste fructe. Dati prajitura la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute si verificati din cand in cand daca zaharul de deasupra in cepe sa se caramelizeze. Imediat cum observati acest lucru scoateti tava din cuptor si lasati-o pe un gratar. Ornati-o cu zahar pudra, taiati-o in felii ca de tort.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume
  • Preparate din carne de porc

Varza cu carne tocata

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Salate

Salata spaniola

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.