Ingrediente:
- 1 varza,
- sare,
- 1 chifla veche de o zi,
- 2 cepe,
- 1 lingura de unt moale,
- 1 foaie de dafin,
- 750 g carne tocata,
- 2 oua,
- 1 lingurita de cimbru uscat,
- piper,
- 150g crema de branza,
- 200ml smantana,
- 80g de branza Gouda,
- piper de Cayenne.
Mod de preparare:
Spalati varza, apoi indepartati frunzele de la exterior, alegeti restul de frunze foaie cu foaie si lasati-le timp de 4 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-le de apa si lasati-le putin sa se raceasca. Indepartati nervurile. Incingeti cuptorul la 180ºC. Inmuiati miezul chiflei in putina apa. Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o in unt topit impreuna cu foaia de dafin. Indepartati dafinul si lasati ceapa calita sa se raceasca. Amestecati miezul de chifla cu ceapa, carnea tocata, ouale, cimbru, sarea si piperul. Ungeti o forma de sufleu cu ulei. Alegeti frunzele de varza potrivite si puneti un rand de carne, unul de varza, terminand cu o frunza mai subtire. Amestecati crema de branza cu smantana, branza Gouda, piperul de Cayenne, sarea si turnati compozitia peste tort. Dati la cuptor 40 minute.