HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Gustari calde si minuturi

Ochiuri romanesti

  • Eduard Nedelcu
  • November 30, 2009
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

De obicei se socotesc 2 oua de persoana.

Se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie destul de mare, pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite si sa poata fi usor scoase din apa. Cand apa clocoteste, se sparg ouale pe rand intr-o farfurioara mica si li se da drumul in cratita, binisor ca sa nu se sfarame. Se acopera cratita si se trage mai la o parte, pe foc mic, astfel incat sa nu mai clocoteasca. Se tin trei minute, pana ce albusul se coaguleaza, fara ca galbenusul sa fie rascopt. Se scot cu grija, cu o lingura lata, gaurita, se asaza pe farfuria cu care vor fi servite la masa si peste ele se toarna unt topit fierbinte. Se pot servi si cu ceapa prajita in grasime. La fiert se poate adauga putin otet, o lingura la un litru de apa, care ajuta ca albusul sa nu se resfire in apa si sa se coaguleze egal in jurul galbenusului. Ouale pentru ochiuri romanesti trebuie sa fie tot atat de proaspete ca si ouale de fiert.

Sursa: Sanda Marin

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi

Sufleu de oua

  • Eduard Nedelcu
  • November 30, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Gustari calde si minuturi

Ochiuri cu branza

  • Eduard Nedelcu
  • November 30, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Sufleu de peste

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Sufleu de dovlecei

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Bulete vegetariene

  • Eduard Nedelcu
  • December 8, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi
  • Mancare cu legume

Budinca provensala cu legume

  • Eduard Nedelcu
  • December 6, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Cartofi la cuptor umpluti

  • Eduard Nedelcu
  • December 4, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Chiftelute din legume cu parmezan

  • Eduard Nedelcu
  • December 2, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Bulete de branza frantuzesti

  • Eduard Nedelcu
  • December 1, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Gustari calde si minuturi

Mini quiches

  • Eduard Nedelcu
  • November 28, 2012
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.