Budinca provensala cu legume

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente ( pentru 6 portii):

  • 250 g aluat sfaramicios

Aluat:

  • 200 g faina alba
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura apa calda

Umplutura:

  • 400 g dovlecei
  • 300 g rosii cherry
  • 3 linguri ulei de masline
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 3 oua
  • 100 g cascaval
  • sare si piper

Pentru a prepara aluatul se amesteca cu degetele  faina cu untul rece taiat cuburi intr-un bol. Se formeaza un aluat nisipos la care se adauga oul batut si apa calduta. Se framanta pana se omogenizeaza si se tine la frigider 30 de minute in folie alimentara.

Rosiile si dovleceii se taie cubulete si se prajesc 10 minute in ulei incins.

Aluatul se intinde in foaie subtire de maxim 1 cm intr-un vas de yena tapetat cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se pun in forma rosiile si dovleceii, se asezoneaza cu sare si piper. Smantana se bate impreuna cu ouale cu telul si se toarna peste legume. Cascavalul se rade deasupra si se coace budinca in cuptor la 200 de grade timp de 35 de minute.

Pofta buna!

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.