HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Gustari calde si minuturi

Galuste cu prune din aluat cu branza de vaci I

  • Eduard Nedelcu
  • January 5, 2009
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 350-400 g brinza de vaci,
  • 2 oua de marime mijlocie,
  • 100 g franzela fara coaja,
  • 50 g faina,
  • 50 g gris,
  • 250 g prune mai mici (brumarii),
  • sare,
  • 50 g pesmet,
  • 50 ml untdelemn,
  • zahar pudra,
  • vanilie.

Mod de preparare:

Brinza de vaci se marunteste bine cu dosul furculitei, impreuna cu franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa; se adauga apoi, ouale, faina si grisul si se amesteca totul cu furculita, pina cind se omogenizeaza. Compozitia este moale dar nu se mai adauga nimic in ea. Se pune pe o foaie de nailon, presarata bine cu o lingura cu virf de faina si, fara sa se framinte se rasuceste in forma de sul, care, apoi se taie in sferturi, iar acestea la rindul lor, in 5-6 felii. Se desprinde cu cutitul, cite o felie, se asaza pe faina, se pune o pruna nu prea mare pe ea si se aduna aluatul in jurul ei, formind o galusca rotunda, ca o bila care, apoi, se trece abundent prin faina si se lasa pe foaia de nailon. In acest timp, o cratita de 3-4 l se umple mai mult de jumatate cu apa rece in care se pune pe o lingurita cu virf de sare. Cind clocoteste, se pun toate galustele, miscind cratita, ca acestea sa nu se lipeasca de fundul ei. Se lasa sa fiarba 10 minute cu capacul tras putin la o parte; dupa ce apa a inceput sa dea in clocot, focul se reduce, ca galustele sa fiarba in clocote mici. Se ia cratita de pe foc, si se lasa acoperita 15 minute, ca galustele sa se umfle bine. Se scot, apoi cu spumiera cite 2-3, se trec usor prin pesmet prajit si se pudreaza cu zahar si vanilie. Sint foarte fragede, daca se servesc imediat.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi

Galuste cu faina

  • Eduard Nedelcu
  • January 5, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Garnituri

Galuste cu prune din aluat cu branza de vaci II

  • Eduard Nedelcu
  • January 5, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Sufleu de peste

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Sufleu de dovlecei

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Bulete vegetariene

  • Eduard Nedelcu
  • December 8, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi
  • Mancare cu legume

Budinca provensala cu legume

  • Eduard Nedelcu
  • December 6, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Cartofi la cuptor umpluti

  • Eduard Nedelcu
  • December 4, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Chiftelute din legume cu parmezan

  • Eduard Nedelcu
  • December 2, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari calde si minuturi

Bulete de branza frantuzesti

  • Eduard Nedelcu
  • December 1, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Gustari calde si minuturi

Mini quiches

  • Eduard Nedelcu
  • November 28, 2012
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.