HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Fiadone

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 500 g urda dulce (bine scursa),
  • 6 oua,
  • 500 g zahar,
  • 1 portocala,
  • 1 lingura rachiu de fructe (facultativ),
  • 20 g unt,
  • sare.

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180°C, ungeti cu unt o forma de tarta si lasati-o sa stea la rece. Curatati portocala de coaja si taiati coaja fasii subtiri. Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare. Frecati – intr-un castron – galbenusurile cu 300 g zahar, pana ce incep sa se albeasca. Adaugati urda, jumatate din fasiile de coaja de portocala si rachiul si amestecati usor, fara sa le bateti. Incorporati cu grija spuma de albusuri si turnati compozitia in forma unsa. Dati-o 30 de minute la cuptor, controland mereu suprafata, sa nu se arda. Intre timp, puneti intr-o craticioara restul de zahar si de fasii de coaja de portocala, acoperite cu apa rece, si lasati-le sa fiarba 20 de minute la foc potrivit, amestecand din vreme in vreme. Scoateti prajitura din cuptor si, cand s-a racit putin (sa fie calduta) si inainte de-a o scoate din tava, presarati deasupra coaja de portocala confiata si serviti-o rece.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de pasare

Curcan umplut (forestier)

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din peste si fructe de mare
  • Salate

Salata de peste

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.