Cum să-ți dai seama că bateria smartphone-ului tău trebuie înlocuită?

Cum să-ți dai seama că bateria smartphone-ului tău trebuie înlocuită?

Nimic nu durează pentru totdeauna – în special bateriile pentru smartphone-uri. Acele mici puteri cu litiu-ion care rulează iPhone sau telefonul Android sunt consumabile, ceea ce înseamnă că au o durată de viață limitată. Cu cât vă agățați mai mult timp de dispozitiv, cu atât bateria se va degrada mai mult și, în cele din urmă, va trebui să fie înlocuită.

Este posibil să observați că dispozitivul răspunde lent la atingeri și la solicitări sau că aplicațiile durează mai mult să se lanseze sau să răspundă la comenzi.

Ori, telefonul dumneavoastră se închide mai repede decât în ​​trecut, se încălzește, este mai lent la pornire, nu pornește niciodată până la 100%, se oprește neașteptat în condiții normale sau nu vă funcționa atunci când îl puneți la încărcat. Oricare dintre aceste circumstanțe poate semnala o baterie defectă, moartă sau chiar periculoasă.

Sistemele de operare iPhone și Android actuale vă pot oferi câteva indicii pentru a vă avertiza cu privire la pierderea bateriei, care vă pot pregăti pentru decizia finală cu privire la ce să faceți. Din păcate, schimbarea bateriilor smartphone-ului nu este la fel de simplă ca schimbarea unei lanterne sau a unei telecomenzi. Înlocuirea bateriilor smartphone-ului poate fi costisitoare și consumatoare de timp.

Iată cum puteți spune dacă bateria smartphone-ului dumneavoastră trebuie înlocuită.

Cum îți dai seama că bateria iPhone-ului tău trebuie înlocuită?

La sfârșitul anului 2017, Apple a recunoscut că a redus în mod deliberat și secret unele dintre telefoanele sale mai vechi pentru a stabiliza performanța cauzată de bateriile vechi. Începând cu iPhone 6 și iOS 11.3, puteți accesa Setări > Baterie > Sănătatea bateriei pentru a găsi un instrument care dezvăluie informații semnificative despre starea actuală a bateriei și vă recomandă să înlocuiți o baterie.

De asemenea, puteți dezactiva funcția de gestionare a performanței, deși puteți risca opriri neașteptate dacă bateria dumneavoastră este degradată.

Când apăsați pe ,,Sănătatea bateriei”, puteți vedea cu ușurință statisticile relevante. Capacitatea maximă este un procent care măsoară capacitatea actuală față de 100% atunci când bateria era nouă. Un interval de acest procent este normal, deși o baterie sănătoasă ar trebui să păstreze aproximativ 80% din capacitatea sa originală la 500 de cicluri de încărcare. Dacă capacitatea scade sub 80%, Apple recomandă înlocuirea bateriei.

Puteți observa dacă funcția de gestionare a performanței, care gestionează performanța maximă a iPhone-ului și previne opririle, este activată și o puteți opri pe orice iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7 și 7 Plus. Această caracteristică este activată numai după o oprire neașteptată a unui dispozitiv a cărui putere de vârf a bateriei este diminuată.

Dacă dezactivați gestionarea performanței, nu o puteți reporni, dar va porni automat din nou în cazul unei alte opriri neașteptate. Funcția este inclusă în iPhone 8, 8 Plus și X cu iOS 12.1 și în iPhone XS, XS Max și XR cu iOS 13.1.

Cum îți dai seama că bateria telefonului tău Android trebuie înlocuită?

Telefoanele Android oferă unele controale asupra modului în care puteți conserva durata de viață a bateriei și oferă câteva informații despre cum să folosiți aplicațiile care consumă intens bateria. Dar au mai puține resurse native pentru a analiza și a salva în mod direct starea de sănătate a bateriei.

Telefoanele mai vechi și sistemele de operare Android vă vor permite să verificați accesând ,,Informații baterie” pentru a vedea starea bateriei dispozitivului dumneavoastră Android.

Reparatii iPhone in Timisoara

Orice model de iPhone ai avea, trebuie să fii conștient/-ă că inevitabilul se va produce la un moment dat fără să vrei. Cum am menționat și mai sus, nimic nu este nemuritor, nici măcar cele mai tari telefoane.

Există foarte multe centre care te ajută să-ți înlocuiască bateria telefonului tău. Acesta este un lucru bun, dar nu toate echipele își fac treaba cu adevărat bine. Dacă vrei să mergi la sigur, dacă nu vrei să-ți schimbi telefonul, ci doar să îl repari și să te bucuri în continuare de beneficiile lui, este cazul să apelezi la iDroid.

iDroid este o echipă de profesioniști care lucrează într-un timp scurt, folosind o gamă variată de ustensile de calitate, care pot reda viața multor telefoane, oferindu-le o baterie puternică.

Mulți oameni au apelat la serviciile acestei echipe, și ghici ce, fiecare dintre ei a plecat cu un iPhone funcțional și cu un zâmbet larg pe buze. Fii și tu unul dintre aceștia! Convinge-te pe pielea ta! Alege reparatii iPhone in Timisoara de la iDroid!

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.