HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare

Crap cu conopida in sos de vin

  • August 23, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1 crap (circa 2kg)
  • 1 conopida mare (circa 1kg)
  • 600ml vin alb sec
  • 200g unt
  • 200g cascaval
  • 1 lingura faina
  • 3 cepe mari
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1leg. patrunjel
  • sare
  • piper

Durata: 6 portii – 75 minute

Mod de preparare:

Se curata pestele de solzi si de maruntaie, se spala bine in apa rece, apoi se taie in bucati potrivite si se presara cu sare si piper. Se prajesc bucatile de peste in unt, la foc mic, pana ce se rumenesc bine pe toate partile, apoi se scoat pe servetele absorbante si se pastreaza la cald. Se desface conopida in buchetele, se spala si pune la fiert in apa cu putina sare. Cand aceasta este pe jumatate fiarta, se scoate, se pune la scurs si se prajeste la foc iute, in grasimea ramasa de la prajirea pestelui. Cand conopida s-a rumenit frumos pe toate partile, se scoate din tigaie si se pune intr-o tava mai adanca impreuna cu bucatile de peste. Se caleste ceapa curatata, spalata si tocata marunt, in unt. Cand ceapa s-a inmuiat, se pune faina, apoi dupa 1 minut se stinge cu vin. Se toarna sosul in tava cu conopida si bucati de peste, se adauga cimbrul si foile de dafin, se potriveste de sare si piper. Se presara pe deasupra cascavalul dat pe razatoarea mare, dupa care se pune tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute, la foc potrivit. Se serveste cate 2-3 bucatele de peste si 2-3 buchetele de conopida la o portie, stropite cu sosul din tava si ornate cu feliute de lamaie si frunze de patrunjel verde.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • peste

Previous Article
  • Dulciuri

Inghetata de piersici si coacaze

  • Eduard Nedelcu
  • August 22, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de merlucius cu sos L’AIOLI

  • August 23, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Preparate din peste si fructe de mare

Dorada la cuptor cu piure de morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de pastrav cu legume sote

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Creveti in sos de vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Zacusca de cod

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scoici cu sos de curry

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.